понеділок, 21 березня 2016 р.

До Всесвітнього дня поезії

Всесвітній день поезії відзначили у Нововолинській центральній міській бібліотеці разом із членами літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця». У рамках засідання відбулося поетичне рандеву «Живіть з любов'ю…». Усі присутні мали змогу ознайомитися із життєвим та творчим шляхом волинської поетеси Світлани Олексеюк. Її лірику, яка розкриває найпотаємніші почуття і думки, продекламувала ведуча заходу Ірина Губерук. Справжнє захоплення викликала у членів вітальні пісня на слова Світлани Олексеюк «А у Волині очі сині…».
Анатолій Поліщук та Тетяна Ломако поділилися своїми враженнями від поїздки у Колодяжне, де проходили поетичні читання «На Лесиній землі» з нагоди Всесвітнього дня поезії. Нові вірші прочитали члени літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця»: Анатолій Поліщук, Юрій Андросов, Тетяна Ломако, Лідія Шевельова, Ярослав Гиць. Було багато цікавих поезій: саркастичних, комічних, надзвичайно драматичних – у цілому талановитих. Вони сповнені глибокого змісту, сильних, високих почуттів. Присутні на засіданні погодилися з тим, що поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якомога більш широку суспільну увагу.  
На завершення засідання хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про незабутнього волинського письменника Василя Степановича Гея.

P. S. Усіх, хто любить і цінує поетичне слово, вітаємо зі Всесвітнім днем поезії. Нехай її бурхливе джерело наповнює ваші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення, гарний настрій та легкі рими!


Немає коментарів:

Дописати коментар