понеділок, 14 вересня 2015 р.

Світлана Костюк презентувала збірку поезій на львівському ХХІІ Форумі видавців

11 вересня у Львові на ХХІІ Форумі видавців презентували збірку поезій Світлани Костюк «Траєкторія самоспалення. Щоденникові записи у віршах». Книга вийшла друком у видавництві «Букрек» у Чернівцях наприкінці минулого року. Вірші, представлені у збірці, це одкровення поетеси, написані кров’ю серця, чистою сльозою зраненої душі, тими моментами істини, які вихоплені з власного життєвого досвіду.
Невимушено, цікаво розповідала С. Костюк про написання збірки, про свої враження від поїздки в Італію. Адже вірш «Любов лише любов врятує світ» приніс перемогу  на міжнародному літературному конкурсі «Між словом і вічністю». Поетеса зізналася, що під час роботи над книгою ніби хтось водив її рукою, тому деякі з віршів виглядають просто-таки пророчими, оскільки написані ще до Євромайдану та початку війни на Сході.
Присутні слухали хвилюючі вірші поетеси у виконанні автора та Олени Марків. Читання поезій  вдало чергувалося з піснями на слова пані Світлани, які покладені на музику Н. Гіль, О. Первовою-Рошкою, Й. Дранчук. Також С. Костюк поділилася з присутніми своїми планами на майбутнє: видати нову збірку «Зцілення любов’ю».
Привітали автора з презентацією бібліотекар Руслана Федюк (Червоноград), поети Іван Гентош (Львів), Любов Долик (Львів), Лариса Омельченко (Дніпропетровськ), Наталія Назарук (Львів), члени літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» І. Приступа-Мартинишин і П. Супрун (Нововолинськ); а також нововолинські бібліотекарі, журналісти та усі небайдужі до поетичного слова С. Костюк. Завжди підтримує свою дружину чоловік – автор ілюстрацій до книг пані Світлани.
Друзі, родина, а ще поезія допомагають поетесі долати життєві труднощі та хворобу. Дивуєшся, скільки у цієї жінки сили духу, наполегливості та мужності! 
Використано фото зі сторінки Світлани Костюк у Фейсбуці

Немає коментарів:

Дописати коментар