середу, 21 грудня 2016 р.

Година поезії, приурочена 75-річчю Леоніда Парфентійовича Дударя

20 грудня у Нововолинській центральній міській бібліотеці відбулася година поезії «А я в душі вишукую слова», приурочена 75-річчю Леоніда Парфентійовича Дударя, поета, члена літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця», голови міської організації ветеранів війни і праці, члена громадської ради при міськвиконкомі та члена комісії по затвердженню перевізників.
Леонід Дудар під час спілкування з бібліотекарем Іриною Губерук розповів про свої життєві дороги. Ведуча заходу звернула увагу на активну громадську діяльність поета, адже він, незважаючи на чимало домашніх клопотів і проблем, завжди серед людей і знаходить для кожного добре слово підтримки та розради. А за діяльність та заслуги перед нововолинською громадою Леоніда Дударя нагородили медаллю «За заслуги» з нагоди 60-річчя міста», а в 2012 році організація ветеранів України удостоїла відзнакою «Почесний ветеран України».
Присутні поринули у світ поезії Леоніда Дударя, яку продекламували бібліотекарі Ніна Єдинак та Лариса Колесник. У своїх віршах, народжених душею та наповнених чуттями, поет не боїться сказати правду, висловити свою тверду позицію. Леонід Парфентійович за десять секунд може «видати» власну віршовану строфу на будь-яку тему. А у його творчому доробку – вірші, статті-роздуми, нариси про людей праці, замальовки, етюди.
Чудову людину, активного учасника літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» прийшли привітати колеги колеги по перу – Світлана Жура, Юрій Андросов, Ярослав Гиць.
Леонід Парфентійович зачитав кілька власних поезій, подякував всім за присутність та теплі слова привітань і побажав присутнім мирного неба над головою.

Немає коментарів:

Дописати коментар