середу, 17 травня 2017 р.

“Маминій криниці” – 25!

Під такою назвою у центральній міській бібліотеці м. Нововолинська 15 травня 2017 року відбувся ювілейний вечір. Уже чверть століття при книгозбірні діє літературно-мистецька вітальня, яка об’єднала людей однієї мети, духовно багатих, творчо обдарованих, кому небайдуже поетичне слово, минуле, сучасне і майбутнє нашої держави. Наші місцеві таланти пишуть про найсвятіше: про хліб, про мову, про матір, про неньку-Україну. Вони знаходять сокровенні найщиріші слова, вміють поєднати особисте із суспільним. Їх слово допомагає відкривати сонячну планету Душі із материками Совісті і Добра. І не тільки відкривати, а й збагнути таїну людської душі, побачити в ній світло, щоб його було більше в кожного із нас. 
Засідання відкрила директор ЦБС Світлана Кухарук. 
Ведучі заходу – бібліотекарі Лариса Колесник та Ірина Губерук – читали поезію місцевих поетів, що відійшли у вічність. Це – Зінаїда Шульжук, Ананій Рябченюк, Олександр Вольський, Олександр Бобак, Іван Курченко, Галина Приступа, Євген Шевчук, Світлана Костюк. Їх вшанували хвилиною мовчання. 
Також було надане слово членам літературно-мистецької вітальні, присутнім на заході: Олександру Каліщуку, Юрію Андросову, Ярославу Гицю, Віктору Мельнику, Петру Супруну, Євгенії Романюк та Любові Приступі, яка в свій час була заступником голови вітальні. Люди, які різні за професіями та уподобаннями, за освітою і світобаченням, щирим поетичним словом освідчилися своїм землякам у праведній любові до них, поділилися з ними радістю пізнання життя, чистотою внутрішніх переживань за рідну землю.
Керівник громадської приймальні Народного депутата України Гузя І. В. Олександра Струбицька вручила подяки та цінні подарунки Віктору Мельнику та Любові Приступі.
Отже, сподіваємось, що «Мамина криниця» не зміліє, а буде поповнюватися новими поетичними талантами.

Немає коментарів:

Дописати коментар