вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Презентація нової книги Валентини Чайковської

29 жовтня у приміщенні Нововолинської центральної міської бібліотеки відбулася презентація книги «На крилі таїни» нашої землячки, поетеси із зарубіжжя Валентини Чайковської. Народилася вона у місті Луцьк, закінчила Львівський політехнічний інститут, проживала у смт Жовтневе (нині Благодатне). 20 років тому репатріювалась в Ізраїль, де відкрила в собі бажання творити і зайнялася літературною діяльністю.
Валентина Чайковська – член Спілки репатрійованих письменників Їзраїлю, Національної спілки письменників України і Міжнародної Гільдії письменників, Лауреат міжнародних літературних конкурсів. Із 2008 по 2016 рр. – очільник літературного об`єднання «Рішон». Автор дванадцяти книг, написаних українською та російською мовами, член редколегії часопису «Відлуння», член Правління Всеізраїльського об’єднання вихідців з України. Друкується в альманахах та в періодичній пресі Ізраїля, України, Росії, Німеччини, США.
Члени літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця», бібліотечні працівники, учні 42 групи разом із майстром виробничого навчання Лілією Загородновою та завідуючою бібліотеки Тетяною Поліщук ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти», шанувальники поетичного слова мали чудову нагоду зустрітися із справжньою поезією, адже кожен вірш Валентини Чайковської – замальовка з натури і кожний є глибоко особистим. 
Бібліотекар Людмила Турик розповіла про поетичну збірку «На крилі таїни», лейтмотивом якої є непідробна жіноча туга за Батьківщиною. У новій книзі Валентини Чайковської є все: сімейний інтим, флора та фауна, обриси «рідного краю»...
Під час скайп-спілкування присутні в залі мали чудову нагоду поспілкуватись з автором, задати питання та отримати на них відповіді.  Звучали поезії, як пані Валентини у виконанні учнів, так і членів вітальні – Ярослава Гиця та Олександра Каліщука.
 Щиро привітав Валентину Чайковську з презентацією збірки «На крилі таїни» її земляк та товариш, депутат Волинської обласної ради Валерій Курстак.
Ведуча заходу Людмила Турик подякувала поетесі за подаровані нашій бібліотеці книги та побажала Валентині Чайковській творчого натхнення.

1 коментар:

  1. Щиро дякую вам, дорогі, друзі, за цей творчий захід, за можливість побачити вас, відчути мить, коли раптом здалося, що я несподівано побувала серед вас, у незабутньому, дорогому серцю, місті своєї юності і зрілих років. До сльози тішить думка, що моя творчість цікава людям!
    На жаль, я не всіх впізнала, окрім нашого друга Валерія Курстака, з родиною якого, нас єднає півстолітня дружба! Дуже тішуся!
    Надзвичайно радію пісням,( музику до яких, написав пан Олександр Каліщук)! Ми ж ніколи не бачилися, (даруйте, пане Олександре, що я не впізнала Вас відразу!), а книгу Вашу я маю у своїй бібліотеці, і глибоко шаную її! ДЯКУЮ, ВАМ!
    Пане Ярославе Гиць, дякую Вам за вірші! Ви ж чули - я серцем їх сприйняла!
    Натхнення вам, дорогі друзі!!!
    Так хороше було чути свої вірші і пісні у виконанні юних учнів "42-ї групи з Нововолинського центру професійно-технічної освіти"!
    Дякую вам члени "літературнр-мистецької вітальні "Мамина криниця"! Колись і мої деякі вірші були надруковані у вашому альманасі. Хай вам щастить у творчості і в житті!
    Пані Світлано Кухарук, пані (чи панно) Людмило Турик, усі працівники ЦБС - ЩИРО ДЯКУЮ ВАМ ТА УСІМ ЗЕМЛЯКАМ, ЯКІ ПРИЙШЛИ НА ЦЕ СВЯТО ТВОРЧОСТІ!БУДЬТЕ ВСІ ЗДОРОВІ!
    І ЛИНУТЬ У ЦЮ МИТЬ ЗІ СВЯТОЇ ЗЕМЛІ ДО ВАС МОЇ ПОБАЖАННЯ МИРУ І ДОБРОБУТУ! ЦІКАВИХ ПРОЕКТІВ, ЗУСТРІЧЕЙ, НАСНАГИ І БОЖОГО БЛАГОСЛОВІННЯ!!!

    ВідповістиВидалити