четвер, 25 лютого 2021 р.

У Нововолинську відбулась презентація поетичних збірок Валентини Чайковської

  24 лютого у приміщенні Нововолинської центральної міської бібліотеки відбулася презентація поетичних збірок «Закодована суть» та – «Явное и тайное...»  нашої землячки, поетеси із зарубіжжя Валентини Чайковської. Народилася вона у місті Луцьк, закінчила Львівський політехнічний інститут, проживала у смт Жовтневе (нині Благодатне). 23 роки тому репатріювалась в Ізраїль, де відкрила в собі бажання творити і зайнялася літературною діяльністю.

  Валентина Чайковська – член Спілки репатрійованих письменників Їзраїлю, Національної спілки письменників України і Міжнародної Гільдії письменників, Лауреат міжнародних літературних конкурсів. Із 2008 по 2016 рр. – очільник літературного об`єднання «Рішон». Автор шістнадцяти книг, написаних українською та російською мовами, член редколегії часопису «Відлуння», член Правління Всеізраїльського об’єднання вихідців з України. Друкується в альманахах та в періодичній пресі Ізраїля, України, Росії, Німеччини, США. Разом з композиторами Ізраїлю і України, написано більше 50 пісень; 12 з них – пісеньки для дітей, написані на українській мові.
 Члени літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця», бібліотечні працівники, шанувальники поетичного слова мали чудову нагоду зустрітися із справжньою поезією, адже Валентина Чайковська в письменницьких колах здобула заслужене визнання тонкої, ліричної поетеси, яка вміло підбирає образи і порівняння, за допомогою слів малює дивовижні картини.

    Бібліотекар Людмила Турик розповіла про нові поетичні збірки «Закодована суть» та – «Явное и тайное...», де є все: сімейний інтим, флора та фауна, обриси «рідного краю»... Під час скайп-спілкування присутні в залі мали чудову нагоду поспілкуватись з автором. Пані Валентина розповідала про себе, відповідала на запитання. Звучали поезії у виконанні автора, членів вітальні – Ангеліни Мазурової, Ірини Мартинишин та бібліотекарів Інни Кронберг, Оксани Калістратової.

    Щиро привітав Валентину Чайковську з презентацією нових збірок «Закодована суть» та – «Явное и тайное...» її земляк та товариш Валерій Курстак.


    Ведуча заходу Людмила Турик подякувала поетесі за подаровані нашій бібліотеці поетичні збірки та побажала Валентині Чайковській міцного здоров’я, творчого натхнення, читацької любові і нових видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар