пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Люблю безмежно Україну – в ній доля сплетена моя

Під такою назвою у рамках розширеного засідання літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» 16 лютого в центральній  бібліотеці міста відбувся вечір поезії Анатолія Поліщука – корінного нововолинця, який тривалий час працював інженером-механіком на підприємствах нашого міста. Як і завжди, в залі  панували творча атмосфера та вільне спілкування. Ведуча заходу бібліотекарка  Людмила Турик  ознайомила учасників із життєвим і творчим шляхом  поета, який уже видав шість своїх книг, зокрема, «Осінні етюди», «Озерний край», «Спасибі, люди, за Майдан», «Неоголошена війна» та «І знову опустився лист».  Окремі його вірші покладено на музику і відвідувачі заходу мали можливість почути їх у виконанні Віктора Гаврилюка. 


Прекрасно сприйняли  присутні поезію винуватця заходу, яку  читали члени молодіжної громадської організації «Компас» та студенти Західноукраїнського Національного Університету: Герман Голян, Юлія Собчук, Микола Приходько та Анастасія Музичук.    До речі, декламування супроводжувалося грою на гітарі Германа Голяна.



Із захопленням слухали на вечорі нову поезію, яку декламував автор.

Своїми враженнями від почутого поділилися голова літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» Ярослав Гиць, бібліотекарка Любов Приступа, а  членкиня вітальні Людмила Микитюк прочитала   власний вірш-присвяту Анатолію Поліщуку.

Такі заходи залишають у серці хороший слід і спонукають до творчості навіть у цей непростий  час.  Адже поезія  має велику  силу, вона бентежить, тривожить, надихає, змушує думати.



Учасники  творчої зустрічі, згадуючи події сьогодення, хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

                                                                                          Бібліотекарка Людмила Турик

Немає коментарів:

Дописати коментар