середу, 17 травня 2023 р.

«ЛІРИЧНА СКРИНЬКА ПОЕТИЧНОЇ ДУШІ»

    Захід під такою назвою  16 травня зібрав у Нововолинській центральній міській бібліотеці пошановувачів  поезії на розширене засідання літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця».  Цього разу година спілкування була приурочена виходу у світ літературних  альманахів «Роздуми» та «Сніп: сучасна новелістика і поезія», в яких представлена творчість Валентини Мирошниченко та Любові Занічковської активних учасників «Маминої криниці». До  речі, Валентина Мирошниченко із Соледара. І коли там рашисти почали знищувати все і вся, змушена була покинути своє рідне місто.

-         Я була впевнена, - витираючи непрошені сльози, говорила пані Валентина, - що їдемо  на зовсім короткий час. Але сталося інакше. Словами не передати, якими були думки і відчуття, адже не знали, де зупинимося і що нас там чекає. На щастя, саме у Нововолинську знайшла багато однодумців і нових друзів, за що вдячна Богу.

    На завершення  спогадів Валентина Петрівна продекламувала свої полум'яні, пронизані безмежною любов'ю до Батьківщини вірші, які вміщені  у літературному альманасі «Роздуми».


    З творчістю Любові Занічковської нововолинці знайомі  уже давно, адже їй вдалося  видати кілька власних збірок. Декілька останніх років її поезія знайшла місце в багатьох літературних  альманахах. До речі, Любов Федорівна, крім поезії, почала писати і  прозу. А чимало її віршів поклав на музику  чоловік Віталій Занічковський.

    Слова глибокої поваги до поетес Валентини Мирошниченко та Любові Занічковської,  їх творчості  прозвучали у виступах депутата Володимирської районної ради, голови літературно-мистецької вітальні  «Мамина криниця» Ярослава Гиця, дочки Валентини  Мирошниченко  Ольги Рашевської, членкинь вітальні  Людмили Микитюк, Галини Ільницької, які також закохані у поезію і  спеціально для  заходу написали власні присвяти, наголошуючи: «…нехай у «Снопові» знов  будуть сторінки, що наші зворушать серця, а «Мами криниця», що нас об'єднала, додасть нам снаги до життя».



    Були того дня квіти і обійми, які у цей надто складний для нашої держави час,  бодай на якусь годину скрашують будні.

Захід провела бібліотекарка Людмила Турик

Немає коментарів:

Дописати коментар