вівторок, 20 лютого 2024 р.

Вшанували героїв небесної сотні

Щорічно 20 лютого в Україні, згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня подумки ще і ще раз повертаємося до подій десятирічної давності, згадуємо учасників Революції Гідності, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави. На жаль, чимало  з них віддали своє життя під час подій листопада 2013 року – лютого 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи українців та європейське майбутнє України.

У центральній міській бібліотеці цього дня бібліотекарка Людмила Турик організувала годину пам’яті під назвою  «Тернисті шляхи мужності та слави». Вона зупинилася на головних подіях, котрі   відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадала  про Героїв Небесної Сотні, а також детально зупинилася на короткому, але яскравому життєвому шляху нашого краянина Сергія Байдовського, який загинув на Майдані.

Під час заходу звучала поезія місцевих поетів, які є членами літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця», що вже довгі роки функціонує при центральній міській бібліотеці, Ярослава Гиця з його збірки «Майдан душі» та Анатолія Поліщука зі збірки «Спасибі люди за Майдан». Їхні щирі й  хвилюючі  вірші про Майдан, як символ нескореності й віри, та про загиблих прочитали колеги із літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» Людмила Микитюк та Любов Занічковська, котрі не лише залюблені у поезію, але й пишуть самі та мають власні збірки.



На завершення заходу  присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять полеглих за волю і незалежність України.

                                                                               Бібліотекарка Людмила ТУРИК, 

Немає коментарів:

Дописати коментар