понеділок, 15 листопада 2021 р.

Вітаємо з Днем народження Валентину Чайковську!

    15 листопада день народження відзначає наша землячка, поетеса із зарубіжжя Валентина Чайковська. Щиро вітаємо іменинницю та бажаємо міцного здоров’я, гарного настрою і неймовірного натхнення, цікавих творчих задумів, чудових рядків, незгасимого вогню таланту і щастя!

    Народилася вона у місті Луцьк, закінчила Львівський політехнічний інститут, проживала у смт Жовтневе (нині Благодатне). 23 роки тому репатріювалась в Ізраїль, де відкрила в собі бажання творити і зайнялася літературною діяльністю.

    Валентина Чайковська – член Спілки репатрійованих письменників Їзраїлю, Національної спілки письменників України і Міжнародної Гільдії письменників, Лауреат міжнародних літературних конкурсів. Із 2008 по 2016 рр. – очільник літературного об`єднання «Рішон». Автор шістнадцяти книг, написаних українською та російською мовами, член редколегії часопису «Відлуння», член Правління Всеізраїльського об’єднання вихідців з України. Друкується в альманахах та в періодичній пресі Ізраїля, України, Росії, Німеччини, США. Разом з композиторами Ізраїлю і України, написано більше 50 пісень; 12 з них – пісеньки для дітей, написані на українській мові.

                                                                        Бібліотекар Людмила Турик

Немає коментарів:

Дописати коментар