середу, 12 жовтня 2022 р.

Покрова. День захисника України

    14 жовтня ми відзначаємо аж чотири свята! Це День Покрови Пресвятої Богородиці, День Заснування Української Повстанської армії, День українського козацтва та День захисника і захисниць України.

      У цей день ми з вдячністю згадуємо і вітаємо тих, хто захищає національні інтереси та безпеку нашої держави.

    11 жовтня, з нагоди прийдешніх свят,  на розширеному  засіданні літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця» відбувся історичний калейдоскоп «Покрова. День захисника України». 

    Ведуча заходу бібліотекарка Людмила Турик розповіла про звитягу українського козацтва, героїчну і трагічну історію Української Повстанської Армії, які ратними звершеннями здобували й відстоювали  свободу і незалежність України, та про героїв сьогодення – українських захисників і захисниць, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, а також привітала з Днем Покрови Пресвятої Богородиці.

    Патріотизмом та любов’ю до рідної землі були наповнені виступи місцевих поетес – Любові Занічковської, Людмили Микитюк, Галини Ільницької, Світлани Войтович.




    Вперше свій вірш «Небесна Матінка» продекламувала учасниця заходу Галина Оверківна, мама загиблого воїна Сергія Бугайчука. Вона розповіла про своє захоплення поезією, про те, що саме надихнуло її на творчість. 


    Наші гості, які були змушені покинути свої домівки, Світлана Архипова, Людмила Горшкова, Олена Федорова у відвертій розмові ділилися спогадами про жахіття війни та що пережили під час окупації.
    Сьогодні ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників та захисниць нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба!
    Зичимо всім миру, спокою і світлого майбутнього! Зі святом Покрови!

Бібліотекарка Людмила Турик

Немає коментарів:

Дописати коментар