понеділок, 18 грудня 2023 р.

У Нововолинській міській бібліотеці вшанували поета-пісняра Олександра Богачука

18 грудня у Нововолинській центральній міській бібліотеці відбулася літературно-музична година пам’яті Олександра Богачука «Душі священе джерело». Адже саме сьогодні відомому українському поету і журналісту виповнилося б 90 років.

Богачук Олександр Теофілович народився 18 грудня 1933 року в селі Сокіл на Волині. Український поет, журналіст. В антологію української поезії Олександр Богачук увійшов разом з іменами Дмитра Павличка, Бориса Олійника, Миколи Негоди, Леоніда Куліша, Павла Глазового, Ліни Костенко, Миколи Сингаївського.

Його твори завжди привертали увагу читацької аудиторії. Це була чуйна, з добрим серцем, дотепним гумором людина, яка оспівувала в своїх поезіях важку працю своїх земляків, висміював нероб та чиновників. 

Не оминули своєю увагою поезію О. Богачука і відомі українські композитори.

Десятки мелодій на слова Олександра Богачука створили відомі композитори. Такі пісні, як «Тиша навкруги», «Троянди на пероні», «Іду я росами», «Димить туман», «Тихо падає цвіт», «Щедрик», «Журавлі», «Моя родина – Україна» відомі за межами України.

Коли люди відходять, залишається пам’ять про них. Коли відходять поети –  залишаються їх слова, їх вірші, їх пісні –  як заповіт нам усім.  «Живіть радістю, добротою – найвищим людським добром. Не скигліть і не падайте на коліна. Беріть своє. За правду вставайте на повний зріст», таким було життєве кредо нашого поета – земляка О. Богачука.

                                                                Бібліотекарка Людмила Турик

Немає коментарів:

Дописати коментар